تحلیل نقش پذیرش هیجانی در کیفیت روابط زوجی - موسوی زهرا سادات (سنجش، ارزیابی و مداخلات زوج‌درمانی)
این مطالعه با هدف تبیین نقش پذیرش هیجانی در بهبود کیفیت روابط زوجی و شناسایی سازوکارهای روان‌شناختی و بین‌فردی مرتبط با آن انجام شد. پژوهش حاضر یک مطالعه مروری کیفی است که با تحلیل ۱۳ مقاله علمی منتخب انجام شد؛ گردآوری داده‌ها به‌صورت مرور ادبیات صورت گرفت و تحلیل داده‌ها با روش تحلیل مضمون و با بهره‌گیری از نرم‌افزار NVivo نسخه ۱۴ انجام شد و فرآیند کدگذاری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. نتایج نشان داد پذیرش هیجانی از طریق بهبود تنظیم هیجان، افزایش هم‌تنظیمی هیجانی زوجین، تقویت صمیمیت عاطفی، کاهش تعارضات مزمن، افزایش رضایت زناشویی و تقویت پیوند عاطفی، نقش اساسی در ارتقای کیفیت روابط زوجی ایفا می‌کند و این اثرگذاری از مسیرهایی چون افزایش انعطاف‌پذیری روان‌شناختی، کاهش نشخوار فکری، تعدیل باورهای ناکارآمد هیجانی و افزایش خودکارآمدی هیجانی تحقق می‌یابد. پذیرش هیجانی به‌عنوان یکی از سازه‌های بنیادین روابط سالم زوجی، می‌تواند به‌عنوان هسته اصلی مداخلات زوج‌درمانی مدرن برای ارتقای پایداری، رضایت و سلامت روابط زوجین مورد استفاده قرار گیرد.